Dag erker, dag notenboom


Net op tijd hebben we een huurhuis gevonden – als tijdelijk onderkomen. Het huis waar we nu wonen en waar de bananendozen zich hoog opstapelen, moeten we binnenkort overdragen aan de nieuwe eigenaren. Ik ben erg blij dat we niet bij mijn ouders op zolder hoeven te gaan wonen. Dat is een weekend leuk, maar het is voor iedereen beter wanneer we zondagavond met een auto vol sla, jam en zomerbloemen weer naar ons eigen huis vertrekken.
Ons nieuwe huis staat in een degelijke bloemkoolwijk aan de rand van de stad. Het heeft geen erker, geen paneeldeuren, geen notenboom in de achtertuin en geen druif langs de gevel.. Maar we hebben wel weer een dak boven ons hoofd en we gaan er alles aan doen om er een sfeervol huisje van te maken – ook al is het maar voor tijdelijk.

Plannen om de tuin snel eigen te maken:
- Het kniehoge gras kortwieken.
- Wat potjes, potgrond en plantjes neerzetten voor dochter I. – tuinder in de dop.
- Een vierkante meter tuin omspitten voor zoon M., die het liefst met zijn handen in de grond wroet... Dan kan hij daar mooi zijn boosheid over de verhuizing in kwijt. Gelukkig kan hij voorlopig op zijn oude school blijven (nu wel 5 km fietsen).
- Heel veel bloemen zaaien die lekker snel groeien. Zonnebloemen!
- Met terracotta potten een mobiele groente- en kruidentuin maken, zodat we die makkelijk kunnen meenemen.
- Een konijnenhok timmeren. De kippenren komt straks wel als we ons echte huis hebben gevonden.

Tips om het huis – zonder verf, behang en spijkers – snel eigen te maken zijn van harte welkom!

Reacties