Feest

We zijn nog lang niet klaar met verbouwen, schilderen, stuken en behangen, maar dat heeft ons er niet van weerhouden om gisteren een nazomer-open-huis-feest te geven. Het verliep in een licht-rommelige sfeer, zoals ik had gehoopt. In de schuur zaten onze gasten lekker te kletsen op strobalen. Ze pakten wat te drinken uit de koelkast, sleepten stoelen naar een plekje uit de wind en smikkelden van de pompoensoep, appeltaart en broodjes.
De knutselspullen – slecht-weer-programma! – konden in de doos blijven; de kinderen ravotten rondom de schuur, voetbalden op het weiland en kregen baggervuile handen.
Inmiddels is alle rommel opgeruimd. De lieve en lekkere cadeautjes staan in de keuken (dank!). Alleen de vlaggetjes wapperen nog in de wind, die vandaag herfstachtig aanvoelt. Dat betekent dat ik weer volop noten kan rapen onder onze walnotenboom.


Nu ga ik weer aan het werk, maar eerst even genieten van een latte macchiato. Mijn lief heeft de kunst van het koffie maken afgekeken van barista Gerjo Baartman, die onze gasten gisteren heeft voorzien van geweldige koffie en thee (coffeetainment.nl).

In alle drukte ben ik vergeten foto’s te maken. Wie mailt mij een paar leuke foto’s van ons nazomer-open-huis-feest?

Reacties