Mooie Verhalen is verhuisd naar groene werkruimte


Mooie Verhalen is verhuisd. Eindelijk! De nieuwe werkruimte was al lang en breed voor de zomervakantie opgeleverd, maar de puntjes op de i kostten meer tijd dan verwacht. Vanaf vandaag zit ik prinsheerlijk te werken in mijn riante werkschuur - met volop daglicht en een prachtig uitzicht op de omringende natuur. Niet alleen het uitzicht is groen, de hele werkruimte heeft een groen tintje met dank aan Orga Architect uit Nijmegen en Bouwbedrijf Lettink - natuurlijk bouwen uit Zelhem. Ter inspiratie enkele details:
  • De isolatie (van muren en dak) bestaat uit een dik pakket knuffelzachte houtvezel van Warmteplan.
  • Zowel de kozijnen, de (schuif)deuren, de molenaarstrap, de balustrade als het complete keukenblok zijn op ambachtelijke wijze gemaakt door de mannen van Lettink. Echt vakwerk.
  • Al het gebruikte hout is voorzien van FSC- of PEFC-keurmerk. De robuuste larix draagbalk (waaraan rails met schuifdeuren zijn bevestigd) is echt een juweel. Een afgezaagd stuk belandde in de container, maar daar heb ik 't meteen weer uitgevist. Nu is het een podiumpje op tafel - voor bloemen en vondsten uit de natuur.
  • De ruimte is (wit) geschilderd met natuurlijke verf, onder anderen Maril van Aquamarijn (door Schildersbedrijf Maarten Wolsink; verf van Linova/Bella Tinta).
  • Airco ontbreekt; op warme dagen zet ik de tuindeuren wagenwijd open. Vogels zorgen tijdens telefonische interviews voor gepaste achtergrondmuziek.
  • Nu zoek ik nog een paar grote, groene planten; mooi, gezond en goed voor de productiviteit.
  • Koffie wordt ''slow" gezet en desgewenst voorzien van een schuimige laag biologische melk. Wie schuift aan?
Zie het volgende bericht voor een blik op de werkruimte.
Reacties