Oud ijzer met een verhaal


De zinken emmer met steel lag al bij de stapel oud ijzer, die deze week wordt opgehaald. Toch voelde het niet goed - alsof er geschiedenis verloren ging. Dus toch even het plaatselijke erfgoedmuseum gemaild of ze er belangstelling voor hadden. Nog geen dag later zijn de emmers - er lag er nog een op de zolder van het stalletje - opgehaald. Het bleken giermmers te zijn - om de mestput mee leeg te scheppen. Tot in de jaren vijftig zijn dit soort emmers in gebruik geweest, ook wel om water mee uit de regenput te scheppen. Toen er overal waterleiding kwam, zijn ze in onbruik geraakt.


Ook de eikenhouten eg was interessant voor het museum. Deze stond weliswaar al op Marktplaats, maar dit voelt beter. Binnenkort maar eens onze 'schenkingen' in het museum bewonderen.


Reacties

  1. Hoi Petra,

    Kom via je reactie weer op je blog . Leuk ! Ah de oude gier-emmer... Ik herken het ! Was vroeger op elke boerderij. Fijn dat je ook zo geniet op je erfje. Ik wil wel je blog volgen maar kan dit ook....? groeten Ina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je reactie! Leuk dat je mijn blog wilt volgen. Vanaf nu staat er rechtsboven weer een kader met volgers. Wie volgt?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten