Champignonbakjes & nog meer alternatieve zaaibakjes


Ik kon het niet laten om wat bloemen voor te zaaien in de vensterbank, ook al weet ik dat het nog even duurt voordat het IJsheiligen is. Dat wordt straks weer heen en weer sjouwen met zaailingen: 's morgens van binnen naar buiten en 's avonds weer naar binnen... Het bleef lang stil in het zaaibakje, maar de eerste miniplantjes zijn gesignaleerd. Dit is Antirrhinum (leeuwenbek), een vrolijke snijbloem met een hoog jeugdsentimentgehalte - ik had ze als kind in mijn tuintje staan.

Van eierschaal tot boterkuipje

Zaaien in een champignonbakje - met transparante deksel - gaat heel goed. Ik heb wel wat gaatjes in de bodem geprikt, zodat overtollig water weg kan lopen. Ter inspiratie nog meer alternatieve zaaibakjes:
 • eierdoos
 • halve eierschaal: leuk met tuinkers - als je nu zaait, red je het nog voor het paasontbijt!
 • opengesneden melkpak
 • boterkuipje
 • wc-rolletje
 • krantenpapier opgerold met een potjesmaker.
Iemand nog een aanvulling?


Reacties

 1. Handig om zo'n champignondoosje met deksel te gebruiken! Naast wc-rolletjes en eierdozen weer iets erbij om te sparen ;>) Wat ik trouwens laatst ook zag als mini-kweekkastje waren 2 doorzichtige plastic bekertjes op elkaar. Grappig gezicht. Hier staat een foto: http://www.thehandmadehome.net/2012/07/a-super-simple-greenhouse-for-kids/
  groetjes, roos

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat minikweekkastje. Ziet er prachtig uit. Ik kijk nu toch heel anders naar onze plasticafvalcontainer. Er valt meer te recyclen dan ik dacht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat begint daar al gezellig vol te staan, hier ook heel wat voorzaaiactiviteiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mededeling aan Petra : ziet er goed uit.
  Mededeling aan mezelf : dringend tuinhok uitmesten en starten met zaaien.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten