Cirkelend en roepend

Het platteland doet rare dingen met me: sta ik opeens als een kind zo blij te springen: daar zijn ze! De aanleiding: een grote groep kraanvogels, die cirkelend en roepend overvliegt. Heel indrukwekkend.

Vanmorgen had ik het geluid van de kraanvogel al opgezocht, omdat ik enthousiaste berichten over overvliegende kraanvogels op Twitter tegenkwam. Ik weet nu ook dat ze in deze tijd van het jaar over het zuidoosten van Nederland vliegen richting hun broedgebieden in onder andere Oost-Duitsland, Finland, Zweden, Polen en Rusland. In november vliegen ze weer terug naar Zuid-Spanje en Noord-Afrika om te overwinteren.


Toen ik mijn werkruimte had verlaten om het fenomeen van de overvliegende kraanvogels te aanschouwen, wilde ik het liefst buiten blijven. Daarom: heerlijk geluncht in de zon. Daarna had ik graag aan de slag gegaan in de moestuin, waar een berg werk ligt te wachten, maar eerst aan de slag voor Mooie Verhalen.

Vind ik leuk!
Tuinwaarts is nu ook heel makkelijk te volgen via Facebook: http://www.facebook.com/Tuinwaarts.

Reacties

  1. Geweldige ontdekking, dat van die kraanvogels !!
    Ik ken het niet. 'Zit wel te wachten op de roep van de wulp die ieder jaar komt. Maar die is er helaas nog miet. Hé veel succes met je verhalen en je tuin.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten