Paardenbloemenparadijs

Het (speel)weiland kleurt weer fris groen met gele accenten. De grasmaaier mag nog even binnen blijven staan, want eerst wil ik een heleboel paardenbloemen oogsten. Lekker!

  Wat kun je zoal met paardenbloemen doen?
  • We hebben al twee keer paardenbloemenlimonade gemaakt (zie ook onderstaande foto). Het is veel werk, maar het resultaat is echt heel bijzonder. Dit is een recept met suiker, maar je kunt ook appeldiksap als zoetmiddel gebruiken.
  • Dit jaar wil ik ook paardenbloemengelei gaan maken (met dit recept).
  • Paardenbloementhee schijnt lekker en gezond te zijn. Ga ik proberen.
  Ik denk dat Isabelle dit jaar ook wel weer mee wil helpen...


  De paardebloem (Taraxacum officinale) is een vaste bewoner van cultuurgraslanden. Maaien of mesten, het deert deze plant niet. Ook in de stad komt de paardebloem veelvuldig voor, bijvoorbeeld in bermen, gazons en zelfs in drukke straten, zoals de Graafseweg in Nijmegen. Bron: Stadsplanten, veldgids voor de stad, Ton Denters, Fontaine Uitgevers. Wil je paardenbloemen eten, pluk ze dan wel op een schone plek.

  Reacties

  1. Hoi Petra, ik denk dat ik voor de paardenbloementhee ga! Dat ziet er smakelijk uit. Dank voor het delen van deze tips!

   Groetjes,

   Kees de Boon
   deboon.blogspot.nl
   twitter @keesdeboon

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Een mooie foto, die tweede

   BeantwoordenVerwijderen

  Een reactie posten

  Leuk als je een reactie achterlaat! Soms is dat lastig, extra leuk als je de moeite neemt. Je kunt me ook volgen op Instagram: @tuinwaarts.