Moestuinmaandag: gaan we brandnetels eten?


Uit de moestuin eten we nog niet zoveel, maar het begint te komen. Vandaag hebben we bijvoorbeeld flink wat rabarber geoogst. De radijsjes, spinazie en raapstelen kunnen we ook bijna eten.

Naast de moestuin hebben we een´wildeplantenkwekerij´. Lichte verwaarlozing heeft zo zijn voordelen... Even struinen over ons landje leverde ruim een halve emmer brandneteltoppen op. De pan met pasta en brandnetelpesto is schoon op gegaan.

Geïnspireerd? Hier vind je het recept van brandnetelpesto.

Reacties

 1. Bedankt voor de tip, ook ik grossier in brandnetels en had net dit weekend bedacht dat ik daar eens een receptje voor moest zoeken! Brandnetelpesto klinkt prima!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was van plan om morgen brandnetels te knippen voor bemesting van de tuin. De gier die ontstaat uit brandnetels en water ( en de tijd om de netels te laten rotten) schijnt wonderen te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, wij hebben ook al een keer geroerbakte brandnetels gegeten, kan er beter maar iets nuttigs mee doen dan me eraan ergeren tenslotte.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wildeplantenkwekerij! Ik vind 'm goed! Ik heb ook zo'n stukje, dovenetel en aardbeien groeien door elkaar...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inmiddels lijkt de hele moestuin wel een wildeplantenkwekerij. Met al die regen groeit ook het onkruid als kool.

   Verwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat! Soms is dat lastig, extra leuk als je de moeite neemt. Je kunt me ook volgen op Instagram: @tuinwaarts.