Paardenbloemen & piepkleine viooltjes

Honderden paardenbloemen hebben we al verwerkt tot paardenbloemengelei. Net op tijd, want inmiddels is het paardenbloemenveld veranderd in een blaasbloemenparadijs. Heeft ook zijn charme.


Nu wordt het tijd voor viooltjes en andere eetbare zomerbloemen. In de moestuin ontdekte ik al zaailingen van komkommerkruid, goudsbloem en Oost-Indische kers. Nu de pluksla nog even de grond uitkijken. En dan maken we weer een mooie, zomerse bloemensalade.


Weekendtip: Komende zaterdag (18 mei 2013) is er Plantgoedmarkt bij De Ommuurde Tuin (gelegen tussen Wageningen en Renkum). Daar vind je prachtig biologisch plantgoed voor de moestuin, van geurende kruiden tot bijzondere koolsoorten. Meer informatie: www.ommuurdetuin.nl.

Reacties

 1. Oh, wat een mooi veldje met paardenbloemen heb je! Bloemen van bieslook kunnen ook door de sla. Hier staan die al in knop!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is waar ook. In mijn kasje staat zelfs al een pol bieslook te bloeien.

   Verwijderen
 2. Leuk is de markt in van de ommuurde tuin he? Wij gaan er ook ieder jaar naar toe, gezellig kopje thee en een plak kruidkoek en ons verwonderen aan alle mooie plantjes, en natuurlijk het nodige voor in de aanschaffen, al zal het dit jaar helaas een stuk minder zijn gezien we op wat kleine grond moestuin tuinieren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bloemensalade, altijd leuk. Hier gingen de bieslook-bloemekes ook al over het slaatje!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten