Nazomeren op Moestuinmaandag

Donkerrode Dahlia's, knaloranje pompoenen en donkergroene boerenkool... De nazomer is zo'n mooie tijd in de moestuin. Ik heb dit jaar meer aandacht besteed aan de planning; in de zomer heb ik bijvoorbeeld voor de tweede keer andijvie en venkel gezaaid. Er valt dus ook nog genoeg te oogsten.  Een kleine rondleiding:

De hele vruchtgewassenfamilie heeft het dit jaar ontzettend goed gedaan. Nog even en we kunnen pompoenen oogsten.


Isabelle in de moestuin. De pop mag bloemen uitkiezen. Leuk om te zien wat het wordt!


Nog een spontane creatie van Isabelle.


De woeste weelde van de nazomermoestuin...


Dit jaar geen pompoen op de 'oude' composthoop, maar Oost-Indische kers. Voor herhaling vatbaar.


Gedurende de zomer verdween ons uitzicht. Als de mais geoogst wordt - naar verwachting in oktober - krijgen we het weer terug. Een leuk vooruitzicht, al wende de 'muur' van mais ook snel.


Het laatste nieuws: het kippenhok - gemaakt van bijna 100 procent sloophout uit eigen huis en schuur - is zo goed als af (er komt nog een trapje). Geen idee of je nog ergens jonge kippen kunt kopen in deze tijd van het jaar; we gaan het in ieder geval proberen. Tips zijn welkom. We zoeken gezellige, rustige kippen, die niet telkens over het hek heen vliegen, maar wel regelmatig een lekker eitje leggen. Ze krijgen een grote ren met veel groen.Moestuinmaandag is een initiatief van Hollandse Klei. Kijk op haar blog voor meer moestuinverhalen.
Reacties

 1. Ik denk dat er meer kippen zijn op aarde, dan mensen. Wij haalden ze wel uit zo'n legbatterij..... hebben ze toch nog een paar jaar een leuk leven! En wat is je tuin mooi!
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed dat de planning is gelukt. Ik vind dat altijd een hele kunst. Je tuin ziet er ook nog mooi uit ook. Wat wil je nog meer.... oja kippen. Hoeveel hennen en hanen wil je? Mocht je in de buurt niets kunnen krijgen, ik heb nu nog kuikens van 4 weken oud, een kruising tussen een Hollande blauwe haan en een ?
  Ik kan er altijd een paar voor je meenemen als ik naar mijn ouders ga ( hvampting@gmail.com ).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat plannen gaat met vallen en opstaan. Ik heb altijd weer iets gezien, wat volgend jaar beter kan. En over de kippen: wat een superaanbod, ik zoek inderdaad eerst in de buurt, maar ik hou je aanbod zeker in gedachten.

   Verwijderen
 3. Echt heel weelderig en mooi! Het ziet er allemaal nog heel vers en krachtig uit. Die pompoen <3. Is het een eetbare?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die is zeker eetbaar! Het is: Pompoen Red Kuri (Hokkaido Orange), zaden van De Bolster.

   Verwijderen
  2. Schrijf ik op! Voor als het gras er uit mag van manlief ;).

   Wat kippen betreft zijn wij verliefd op onze zachtaardige Wyandotten, maar Barnevelders leggen volgens mij veel beter. Het idee van kippen redden spreekt mij oo erg aan. Geweldig hok!

   Verwijderen
 4. Wij hebben al pompoen-prei soep gegeten en een heerlijke pompoen ovenschotel straks op de blog ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Genieten he, zo'n tuin aan het einde van de zomer! Het ziet er goed uit! Ik heb dit weekend net de enige pompoen geoogst. Een hele grote.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet jouw tuin er mooi uit! Die van mij is duidelijk op zijn retour. En kippen... leuk! Mijn ouders hadden vroeger barnevelders, die kon je zelfs tam maken, aaien, knuffelen en optillen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een mooie tuin. Succes met de kippen, ze zijn zo gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten