Afscheid van zomer & Zinnia's


Op een sombere, regenachtige zondag plukte ik de (bijna) laatste Zinnia's uit de moestuin. Ik hou van de bonte kleuren en de pure vorm van deze boerenbloemen. Nu de Zinnia's beginnen weg te kwijnen, is de zomer echt voorbij. Volgend jaar zaai ik ze zeker weer.

Wat is bij jou in de moestuin voor herhaling vatbaar?


Aan de andere kant van het huis is al helemaal geen sprake meer van zomer. Hier is het echt herfst. De bladeren van de leiplatanen kleuren langzamerhand net zo geel als het maisveld dat er achter staat.

Reacties

 1. Ja we moeten er toch aan geloven....
  Je zinnia's zijn prachtig !
  Mijn groentetuin heb ik al jaren hetzelfde, bevalt me goed. Wel haal ik er volgend jaar de aardbeien er uit. Daarvoor in de plaats ?? Een klein pluktuintje met boerenbloemen o.a. dahlia's en... zinnia's!
  Groetjes van hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk, een pluktuintje! Dahlia's mogen hier ook niet ontbreken. Binnenkort de knollen maar eens uit de grond halen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad hier vliegen de bladeren om de oren, ik begin net in de moestuin wereld en hier worden de snijbonen en tomaten zeker weer geplant volgend seizoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De herfst is er nu helemaal, zo'n boeketje is altijd leuk, zeker als je gezellig binnen zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi Zinnia's, die ga ik volgend jaar ook (voor het eerst) zaaien. En verder volgend weer Cosmea. Uit een paar zaadjes zijn gigantische planten tevoorschijn gekomen die van juli tot op heden bloeien! Een dankbare plant dus.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zinnia's! Prachtige bloemen. Drie maal raden wat er volgend jaar in mijn daktuinmoestuin komt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten