Moestuinmaandag: mist, spinnen en witte wieven

Zodra de zomer overgaat in de herfst slaat de moestuinmoeheid meestal toe. Koud, nat, geen zin...

Toch hou ik wel van deze tijd van het jaar. Al die veranderende kleuren en onverwachte wonderen van de natuur, zoals bedauwde spinnenwebben en mysterieuze mistflarden. En niet alleen ik hou daarvan. Merlijn en Isabelle stonden vanmorgen vol verwondering (voor het keukenraam) te kijken naar 'witte wieven' die langs de bosrand zweefden.Ik heb nu alleen geen zin om het welig tierende onkruid te wieden. Maar een beetje zon doet wonderen. Zo heb ik me gisteren - toen de zon door de mist heen prikte - uitgeleefd op het aardbeienbed. Weg knopkruid en brandnetels. En dat voelde eigenlijk best goed. Naast onkruid is er ook nog veel moois te zien. Een impressie:

Cosmea is een volhouder. Ze bloeit met felle kleuren totdat de strenge vorst er een einde aan maakt.


Een leuk gezicht: al die bedauwde webjes in de buxusstoel, die Merlijn afgelopen zomer knipte.


Dille en Verbena bonariensis.


Het wordt tijd dat we de palmkool gaan oogsten. Ik ontdekte in het hart een dikke rups...


Moestuinmaandag is een initiatief van Hollandse Klei. Kijk op haar blog voor meer moestuinverhalen.Reacties

 1. Wat mooi! En dat je vanuit je keukenraam witte wieven kunt zien lijkt me geweldig! Bij ons (in NL dus, niet hier op Curacao) is het altijd gewoon egaal wit als het mist.
  Die tuinmoeheid herken ik wel. Ik wil wel graag naar buiten als het slecht weer is, maar je moet je er toch echt meer toe zetten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En als je dan toch naar buiten gaat, voelt het eigenlijk altijd goed. Weer of geen weer! Voor nu: geniet van de zon in Curacao!

   Verwijderen
 2. Inderdaad, wat is het nog mooi bij je in de tuin. Nog heerlijk genieten, ook van het onkruid.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo leuk met je mee te genieten in de tuin/moestuin ! (al reageer ik niet altijd door drukte hier) Aan je foto's te zien heb je ruimte genoeg. Heerlijk he? En wat fijn dat de kinderen ook zo van genieten! De dille, ja mooi Ik heb hem al een tijdje niet. In boeketten doet ie het ook zo goed. Hé geniet se! Ze praten hier steeds van regen maar toe nu toe elke dag mooi weer hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Cosmea's zijn idd volhouders! Ik plantte ze ergens in mei in een pot (correctie mijn 4jarige dochter plantte ze) en deze staat nu nog mooi in bloei! Zalig zo'n uigerokken zomerpracht!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten