Liebster Award...

Een Liebster Award? Een beetje beduusd nam ik hem in ontvangst van Geertrude - dankjewel! Denk nu niet aan rode lopers en champagne; de Liebster Award is een aardigheidje waarmee bloggers elkaar in het zonnetje zetten en attenderen op nieuw blogs. Leuk!


Bij het aanvaarden van de Liebster Award hoort het beantwoorden van elf vragen. Dat doe ik graag.

1. Wat doe je in het dagelijks leven (behalve bloggen)?
Ik woon en werk samen met mijn gezin op het Achterhoekse platteland. We zijn veel buiten en er is hier altijd wel iets te doen: van hagen snoeien tot fikkie stoken, van compost maken tot onkruid wieden.

2. Welke plek zou je graag eens willen bezoeken?
Ik zou heel graag eens rondlopen op de plek waar we nu wonen, maar dan een kleine eeuw geleden. Ik ben benieuwd hoe de mensen hier toen leefden en hoe het eruit zag.

3. Wie of wat is je grootste inspiratie?
De seizoenen. Ik merk dat het leven met de seizoenen me rust en overzicht geeft. Sinds ik op het platteland woon, ben ik ook steeds meer de schoonheid van de natuur door de seizoenen heen gaan zien en waarderen.


4. Waarom ben je een weblog gestart?
Met mijn blog hoop ik mensen te inspireren om dichter bij de natuur te leven. Wij verhuisden daarvoor van stad naar platteland, maar dat hoeft niet zo rigoureus. Natuur is overal! Voor twijfelaars en dromers: er staan hier wel prachtige boerderijtjes te koop.

5. Wat is je grootste trots in je leven?
Mijn gezin. We zijn - na een lange wenperiode - helemaal geland op onze nieuwe woonplek. Vooral de kinderen hebben erg moeten wennen. Een voorbeeld: ze speelden het eerste jaar alleen dicht bij huis. Inmiddels banjeren ze lekker over ons weiland en het veld daarnaast. Het zijn echte buitenkinderen geworden. Geweldig om te zien!

6. Waarvan geniet jij het meest?
De natuur om ons heen, maar alleen als ik ook op z'n tijd in de stad kan zijn. Ik heb - meer dan ik dacht - stadse inspiratie nodig. Als ik naar de stad ga, neem ik mijn kinderen graag mee. Ik wil dat ze meer zien dan het dorpshuis en weilanden met koeien...

7. Is er iets wat je al heel lang wil doen maar er nog altijd niet van is gekomen?
Zoveel… Dat vind ik ook fijn. Er is hier letterlijk en figuurlijk ruimte om plannen te maken en uit te voeren. Van het aanleggen van een boomgaard tot het toepassen van meer permacultuurprincipes.

8. Waarvoor kunnen ze jou ´s nachts wakker maken?
Laat mij maar slapen.

9. Op welk zelfgemaakt item ben je het meest trots?
Is een moestuin ook een item? Na onze verhuizing was de moestuin mijn eerste project. Terwijl vrienden en familie dachten dat ik druk aan het schilderen en klussen was, stond ik de contouren voor de moestuin uit te zetten. Vanaf de eerste zomer eten we volop uit eigen tuin. Dat maakt me blij en ook wel trots.


10. Wat vind jij echt onwijs irritant?
Liever probeer ik me niet te veel te ergeren.

11. Wat zijn jouw plannen voor morgen?
Dat wordt waarschijnlijk een combinatie van het huis opruimen, Sinterklaas begroeten en onkruid wieden. En tussendoor een lekkere kop koffie van versgemalen bonen. Daar kan ik echt van genieten.

Nu mag ik de Liebster Award aan elf bloggers doorgeven. Oef, dat doet me denken aan die vreselijke kettingbrieven van vroeger - toch een ergernis! Dat bezwaar omzeil ik door 'm niet aan elf, maar welgemeend aan een blogger door te geven. Dat wordt de blog 'Rokes Erf Boerenleven', omdat zij de seizoenen in prachtige foto's weet te vangen. Ina, alsjeblieft! Het is aan jou of je erop in wilt gaan. En dit zijn mijn vragen:

 1. Waarom ben je een weblog gestart?
 2. Waar komt je passie voor het boerenleven vandaan?
 3. Hoe klinkt het buitenleven?
 4. Zou je ook in de stad kunnen wonen? En waarom wel of niet?
 5. Welk seizoen past het best bij jou?
 6. Wat is voor jou de schoonheid van dit seizoen - de herfst?
 7. Op welk moment van de dag fotografeer je het liefst?
 8. Wat is het gekste dat je ooit in de natuur bent tegengekomen?
 9. Wat zou je heel graag nog eens fotograferen?
 10. Wat zijn jouw plannen voor morgen?
 11. Wat maar weinig mensen van mij weten, is...

Reacties

 1. Leuk om jouw antwoorden te lezen! En ja, het kettingbriefgevoel... Ik vind jouw enige genomineerde een heel mooie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooooh Petra, ik zie het nu pas ...! Sorry !
  Wat een complimenten geef je me... Dank je !!
  Ik heb ook sterk het kettingbrief gevoel. Maar de reden achter de Award is toch heel mooi en dat maakt het weer veel anders als de kettingbrief-van-vroeger. Je vragen zijn leuk....! Dat inspireert wel weer..!.
  Heel leuk ook jouw vragen te lezen. Deze antwoorden stralen normaal ook al af van je blog. Dé reden dat ik jouw blog graag lees ! En deze zin `mensen te inspireren om dichter bij de natuur te leven´ vind ik de mooiste !
  Nog één vraag aan jouw. Je schrijft, bent journalist, kan je daar iets meer van vertellen. Ook leuk namelijk !!
  Hartelijke groeten en nogmaals bedankt, tot blogs !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Petra,
  Leuk om te lezen! Een eeuw geleden op dezelfde plek lijkt mij heel gaaf. Ik ben de awards een beetje zat, maar de antwoorden van anderen lees ik bijna altijd. Dubbel...
  Groetjes, Marleen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, herkenbaar. Heb ook lang geaarzeld of ik de 'award' aan zou nemen… Toch wel leuk!

   Verwijderen

Een reactie posten