Het moestuinseizoen 2014 is begonnen!

Als een kind zo blij - de zaden van De Bolster zijn binnen. Daarmee is voor mij het moestuinseizoen 2014 nu echt begonnen.


Voor de liefhebber een lijstje met de (biologische) zaden die ik heb besteld bij De Bolster:
 • Suikermais Golden Banta (Zea mays convar. saccharata) - mais mag niet ontbreken in mijn moestuin, omdat het zo'n mooi hoog gewas is; de maiskolven zijn een lekker extraatje.
 • Knolvenkel - altijd lekker, venkel is echt een groente waar we hier nooit op uitgekeken raken.
 • Broccolikers (Brassica oleracea var. cymosa) - om eens uit te proberen naast de bekende tuinkers.
 • Platte peterselie Gigante d'Italia (Petroselinum crispum var. naepolitanum) - ik verwacht dat deze platte peterselie beter smaakt dan de traditionele krulpeterselie, die ik altijd als plantjes kocht. 
 • Stengelui Ishikura Long White (Allium fistulosum) - gewoon lekker.
 • Pompoen Butternut - het zaaien is altijd een heel werk - niet te nat, niet te droog - maar als de pompoenplantjes het eenmaal naar hun zin hebbben... Wat een groeikracht; naast de pompoen Red Kuri (Hokkaido Orange) zaai ik dit jaar ook deze Butternut; ik ben benieuwd naar het verschil in smaak.
 • Phacelia tanacetifolia - een groenbemester die bloeit met prachtige paarse bloemen, waar bijen dol op zijn. In mijn teeltplan is altijd een bed beschikbaar voor groenbemesters; verder zaai ik dit gewas op vrijgekomen grond waar ik even niets mee doen. Daarom heb ik maar liefst 250 gram Phaceliazaad besteld.
 • Rucola Coltivata 'Esmee' (Eruca sativa) - omdat het zo'n lekker pittige groente is.
 • Tübingermengsel - een mengsel van bloemen die aantrekkelijk zijn voor vlinders en bijen, cadeau gekregen van De Bolster (als je vandaag of morgen zaden bestelt, kun je nog meedoen met deze Valentijnsactie).

Musthaves voor deze zomer
Verder staan er nog twee musthaves voor het moestuinseizoen 2014 op mijn wensenlijstje: regenboogpeentjes (oftewel de kleurwortelmix; een mengsel van wortels in oranje, rood, geel, wit en paars) en rankende Oost-Indische kers. Die wil ik nog bestellen bij De Nieuwe Tuin

Tel daar bij op de zaden van vorig jaar die nog in de zadenkist zitten... Vanaf maart kun je hier alleen nog langskomen als je helpt met zaaien, gieten, verspenen, zaaibakjes buiten zetten en weer naar binnen halen...


Foto van vorig jaar, maar het huidige beeld is hetzelfde. Werkt goed, zo'n wijnkistje met tabbladen.
Reacties

 1. Voor wie ook wil beginnen aan de moestuin, maar biologische zaden te duur zijn, is de Lidl momenteel ook een bezoekje waard. Ik heb me afgelopen week verbaasd over de soorten die aangeboden worden. Voor mij een leuke aanvulling op de biologische zaden van vorig jaar die ik bij Van der Wal en Vreeken bestelde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh altijd leuk als de zaden binnenkomen...en de broccollikers is heerlijk, staat hier ook alweer voor het raam. Zo'n pompoen wil ik ook wel eens gaan proberen, zal eens op zoek gaan naar zaden, ik wil een klein oranje eetbaar pompoentje :)
  groetjess

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan is de Red Kuri (Hokkaido Orange) zeker een aanrader!

   Verwijderen
  2. Heb nu de Butternut Waltham besteld, maar ga die Red Kuri ook eens opschrijven, thx.

   Verwijderen
 3. Ohhh geweldig!! Ik ben zo blij dat het seizoen weer aan breekt! ;-)
  Leuke zaden heb je; ik ga hier ook maar eens even kijken wat er nog is van vorig jaar..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! Heel veel plezier met zaaien de komende tijd :>)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke selectie! ik gebruik hetzelfde systeem om mijn zaadjes op te bergen. erg handig!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten