Lekker lentegroen

De moestuin is ontwaakt uit haar lichte winterslaap. Ik zie frisgroene bieslook, kleine komkommerkruidjes en tot mijn verbazing ook venkel. Een verdorde venkelplant, die vorig jaar de dans is ontsprongen, is dankzij de zachte winter gewoon weer uitgelopen. Nu eten we 'm op.

 

Ook in de koude kas zit de groei er goed in. De tuinbonen komen al boven de grond, omringd door onkruidplantjes. De zelf gemengde zaaigrond (restje potgrond, compost en zand) blijkt niet helemaal onkruidzadenvrij...


Reacties

 1. heerlijk! ik mijn vingers en tenen kriebelen. als het vandaag niet zo'n druilerige dag was trok ik er buiten op uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat het vanmiddag zo slecht is geworden, het giet en waait behoorlijk, maar we hebben al een heerlijk voorproefje van de lente gehad. Ik wist van gekkigheid niet waar te beginnen. Mooi dat je tuinbonen al zo vroeg opkomen, dat onkruid kun je altijd weghalen. Maak ook soms potgrond van compost en wat grond, hier trek ik mijn dahlia's in voor. Wat er dan al niet opkomt.....niet alleen onkruid, maar ook papavers, vingerhoedskruid, goudsbloemen en zelfs kattesnorren. Best wel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan wacht ik maar even af of het onkruid wel echt onkruid is. Misschien zit er wel iets leuks tussen.

   Verwijderen
 3. Leuk he, die zachte winter. Nu lekker veel verrassingen van wat is blijven leven en normaal niet blijft leven !! Bij jouw ook dus ! Hé geniet lekker van dit heerlijke voorjaarsweer en succes met je tuinwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, het begint nu echt. Je hebt geluk dat er niet veel vorst is geweest. Dan slaat er wel eens wat opnieuw uit!
  Hier helaas niet. Afgelopen jaar is de hele tuin op de schop geweest, het kasje en tuinhuis verplaatst. Waarschijnlijk zal ik nergens een leuke verrassing tegen komen!!

  Groetjes Thea

  Doortjes-Moestuin

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten