Naar buiten!


Voordat de zon de rijp laat verdwijnen, ren ik snel naar buiten. De stapel hout achter de schuur ligt nog buiten het bereik van de zon. Precies goed. Dit hout (essen) is bestemd voor de kachel, maar eerst moeten we daarvoor nog wat zaag- en hakwerk verzetten. Zolang we met andere klussen bezig zijn, is het een geweldige speelplek voor de kinderen. Klauteren maar.

En zo kwam het hout hier terecht...Een trekker in de achtertuin; ik kijk er nauwelijks meer van op. Misschien ben ik na drie jaar wonen op het platteland toch beter geïntegreerd dan ik dacht.

Heb je ook een houtkachel? Hier vind je praktische tips voor verantwoord stoken.


Reacties

  1. Heerlijk hè zo'n berg hout. Wij hebben al jaren een houtkachel en er wordt wat afgestookt. Als je deze warmte gewend bent, wil je niet anders meer. En van het zagen en kloven krijg je het ook nog eens lekker warm. Dat doet mijn man trouwens zaterdags, "hij zit altijd in het hout".
    Groeten, Janneke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn, zoveel hout komt dan goed van pas. Wij hebben geen houtkachel want we wonen midden in een woonwijk. Andere mensen in de buurt stoken wel op hout en daardoor moeten we de ramen 's avonds dicht houden van de slaapkamer anders krijgen we echt keelpijn van de rook. Heeft dus voor en nadelen maar het lijkt me wel heel erg fijn om zo'n kachel te hebben (als je buiten woont).

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten