Moestuinmaandag: vijf konijnen & een kool

Konijntjes! Zoonlief staat voor het keukenraam en wenkt ons. Nog net zien we de konijnenkontjes in het hol verdwijnen. Een hol naast ons huis*. Even later dartelen de konijntjes - vijf in totaal - weer rond de uitgang van het hol. Zijn ze niet schattig?


Je zou bijna vergeten hoe al die schattige konijnen zich te goed doen aan onze moestuin. Ze hebben afgelopen winter meer gegeten van de palmkool dan wij, maar de palmkool laat zich niet kennen en vormt prachtige bloemen.


*Het is het bende rondom ons boerderijtje. De slotgracht die we hebben gegraven voor het aanbrengen van een stucplint, ligt nog grotendeels open. Zo droogt de stuclaag goed en kunnen we 'm in het voorjaar verven. Kunnen we de slotgracht inclusief het konijnenhol komende zomer zonder schuldgevoel dichtgooien of krijgen we dan ruzie met onze konijnenfamilie? Tips zijn welkom!

Reacties

 1. Prachtig zo dichtbij een konijnenhol! Maar ja, de moestuin leg je vooral ook voor jezelf aan hé. Ik zou niet weten hoe ik dat zou oplossen. Want konijnen gaan wel door met nog een keer nestje. Dat zou ik ook doen als ik konijn was, met zo'n voorraad voedsel naast de deur;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel grappig zo'n konijnenhol naast de deur, maar niet echt handig van ze want wie wil nu konijnen in de moestuin. Hier zie ik de laatste weken 's morgens soms ook een konijn de tuin uitrennen als ik met Snarf buitenkom, en inderdaad de nieuwe scheuten van sommige planten die net opkomen zijn afgeknabbeld. Ik hoop nog dat hij vanzelf weg blijft anders heb ik wel pech.
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo schattig......maar van je groenten moeten ze natuurlijk afblijven! Hoe doen de mensen in je buurt het? Ikzelf ga een aantal groenten toch maar beschermen met netten en vliesdoek. Hazen, fazanten, tortels, katten , zucht. Lang leve de natuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schattig, maar ja ze eten nu immers groentjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Te schattig die konijnen, op onze moestuin liep vorig jaar ook regelmatig een verdwaald duinkonijntje, maar er was blijkbaar zoveel te eten voor haar dat we er geen last van hadden.
  De palmkool bloeit prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel lief al die konijntjes, maar ja het is niet zo fijn voor de opbrengst van de moestuin....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lieve konijntjes!!!
  Hier komen geen konijnen in de tuin. Die worden dood gebeten door de honden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi, konijnen graven een uitgebreid stelsel gangen. Je kunt de groenten met een hek beschermen... Als je dat niet wilt, dan moet je niet lang wachten met dichtgooien... het leed wordt alleen maar groter. Een hol is een vaste plek, geen tijdelijke nestruimte. Zal moeilijk worden geen moord te plegen. Mijn twee tamme konijnen hadden al een stelsel gebouwd wat zo'n drie meter minstens diep ging...Succes...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dank voor al jullie reacties! Het is inmiddels stil rondom het konijnenhol. Of dat een goed of een slecht teken is, weet ik niet. We hopen maar dat de konijntjes elders een eigen hol hebben gegraven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou, dat is niet verkeerd... Dan hebben ze vast een andere plek. Inmiddels hebben wij ook regelmatig zo'n kleintje in de tuin. Bij de buren zitten ze met zijn vijfen. En ja hoor, ze weten altijd de net geplante plantjes te vinden....

   Verwijderen

Een reactie posten