Vier jaar Tuinwaarts & moestuinkriebels

"Ook al hou ik ontzettend van stadse fratsen – op zaterdagochtend een cappuccino drinken op een overvol terras en ’s avonds lopend naar de Red Hot Chili Peppers in het park – ik ben een boerin in het diepst van mijn gedachten. Ik wil met mijn laarzen door de blubber lopen, een boomhut bouwen, uit eigen tuin eten, kippen voeren, fikkie stoken, de zon in de verte onder zien gaan en weer op zien komen." Dit schreef ik precies vier jaar geleden in mijn eerste bericht op deze weblog.

Inmiddels weet ik hoe het is om 'buiten' te wonen. Bijna het hele weekend ben ik bezig geweest met het zaaiklaar maken van de moestuinbedden, zodat we de komende zomer weer volop uit eigen tuin kunnen eten. Heerlijk! Lees ook dit artikel - Waarom moestuinieren je simpelweg gelukkig maakt - dat ik vandaag toevallig tegenkwam, en je begrijpt wat ik bedoel.

Bij het gewroet in de moestuin hou ik dit beeld van vorig jaar voor ogen. Zoiets mag het dit jaar ook wel weer worden: een bonte mix van groente en bloemen.


Zijn er alweer liefhebbers om Moestuinmaandag nieuw leven in te blazen? Wat mij betreft kunnen we beginnen!

Reacties

 1. gelukkige verjaardag!
  ik zou met veel plezier deelnemen aan moestuinmaandag, ware het niet dat ik op maandag nooit thuis ben om foto's van de tuin te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Zondag foto's maken voor Moestuinmaandag mag ook hoor:-)

   Verwijderen
 2. Ik ben net vanmorgen weer begonnen met Moestuin Maandag. Vanmorgen heb ik er een berichtje over geplaatst op mijn blog.
  Vorig jaar heb ik ook meegedaan, maar stopte er na een paar keer mee. Dwz ik stopte ermee er over te schrijven, niet met tuinieren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jajajaja ik ben voor Moestuinmaandag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik heb er ook weer zin in! Hollandse klei nam toch het initiatief? Misschien moeten we haar eens 'wakker' porren ;-)) Of we beginnen gewoon vast zelf......
  Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hollandse Klei heb ik inmiddels een berichtje gestuurd. Zij mag als initiatiefnemer natuurlijk niet ontbreken!

   Verwijderen
 5. Dikke proficiat, vier jaar gaat snel vooruit hé! Doe zo verder! Ik heb binnen al heel wat voorgezaaid en de moestuin gefreesd maar daar houdt het mee op ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijne verjaardag! En ja ik heb net de slaplantjes eringezet! Dus MM kan beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten