Mulchen & moois in de moestuin"De moestuin is een bende, maar de Oost-Indische kers en goudsbloem staan te stralen. Zo is het toch nog leuk om door de moestuin te struinen." Dat stond een jaar geleden op mijn blog. En ik zou het zo weer kunnen schrijven.

Toch is er wel een verschil. Dit jaar ben iets verder met het winterklaar maken van de moestuin. Schrik niet; dat betekent hier geen kaalslag. Winterklaar maken betekent voor mij: kniehoog onkruid wieden - tot grote vreugde van de kippen die het in hun ren gekiept krijgen - en mulchen met gemaaid gras en versnipperd blad. Zo maak ik mooie, bijna-kant-en-klare zaaibedden voor het volgende moestuinseizoen. Hoog opgaande planten met een mooi silhouet, zoals zonnebloemen, ijzerhard (Verbena bonariensis) en doorgeschoten venkel, laat ik staan. Zo is de moestuin ook in de winter mooi om op uit te kijken.

Fijn weekend! Het belooft mooi, zacht herfstweer te worden - perfect om onkruid te wieden!

Reacties

  1. Toch nog een fleurige bloemencollage en ja, ook in onze tuin is het een bende, maar dat mag, ik houd niet zo van dat keurige winterklaar maken. Natuurlijk, het onkruid moet er uit voordat het de tuin overneemt,maar planten met een mooi silhouet mogen de hele winter mooi staan tot ze in elkaar zakken.
    Fijn weekend, heerlijk dat het weer zacht blijft.
    Groet,
    Janneke

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten