My slow life

Van slow coffee tot slow gardening. My slow life... wordt alsmaar slower hier op het Achterhoekse platteland. En dat betekent: minder spullen, minder haast, meer rust. Tegelijkertijd betekent slow life op ons 'landgoed' soms ook hard werken - denk aan onkruid wieden in de moestuin en hout hakken voor de kachel. Door alles met aandacht te doen, word je er wel heerlijk rustig van. Dat lukt echt niet altijd, maar ik vind het een mooi streven.


Moestuin in winterstand.

Nog meer slow life in de praktijk:
...eten met de seizoenen, zo veel mogelijk uit eigen tuin (zelfs nu oogsten we nog veldsla, aardpeer en palmkool uit eigen tuin) en zonder pakjes en zakjes.
...alleen NPO 1, 2 en 3 op de televisie. Heeft niets te maken met de ontvangst in de Achterhoek:-) Het is een bewuste keuze, die goed bevalt.
...elke zondag de smartphones in de la en de computers uit.
...en de was aan de waslijn, nu de droger het begeven heeft.


De waslijn in de winter. Deze foto doet me verlangen naar ijs en kou...

En hoor het ook eens van anderen:
Laat je inspireren door My slow life van andere bloggers, zoals Amorelou.
En luister op vrijdag 23 januari naar Mangiare! (om 19 uur op NPO Radio1). Deze uitzending gaat helemaal over slow food.

Reacties

  1. Wat een mooi streven! Ik probeer ook altijd met de seizoenen te eten en vooral uit de tuin, en hier ook veel aan de waslijn, maar niet alles ....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het zo fijn, hier beginnen we ook steeds meer zo te leven. Zalig en het gevoel dat je alles zelf kunt beslissen is zo fijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En mooi streven is het, leuke foto die eerste!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten