In het groen

Ik hou van sneeuwklokjes. Wie niet zou je zeggen. Toch hoorde ik laatst dat iemand resoluut alle sneeuwklokjes uit zijn tuin had verwijderd, omdat ze zich zo spontaan uitbreiden. Tja, dat is nu juist wat ik voor ogen heb...


Dus keek ik mijn vader eens lief aan en keerde ik gisteren huiswaarts met een flinke pol Westlandse sneeuwklokjes 'in the green', oftewel met blad. Naar verluidt is dat de beste manier om sneeuwklokjes te verplanten (en vermeerderen). De sneeuwklokjes staan inmiddels rondom de perenboom in onze jonge hoogstamboomgaard. Verwilderen maar!


Een pol plukte ik bijna kaal. De sneeuwklokjes staan in mijn werkruimte. Altijd fijn!

Heb je geen connectie bij wie je een pol sneeuwklokjes kan bietsen? Kijk dan eens bij De Warande. Dit leuke bedrijf is gespecialiseerd in bollen voor verwildering.


Reacties

 1. Zo'n veld vol sneeuwvlokjes zijn juist zo mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja hoor, als je sneeuwklokjes 'in het groen' heeft gepoot, gaat de vermeerdering nog redelijk snel, vooral als je de pollen na een paar jaar weer uitelkaar plukt en uitpoot, maar ze zaaien zich ook uit. Zelf ben ik ook met een paar pollen uit de boerderijtuin van een vriendin begonnen, nu staan ze overal.
  De Warande is altijd de moeite waard, ben daar een keer met onze tuinclub geweest.
  Gr., Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed om te horen. Ik hoop zo dat de polletjes zich hier ook flink gaan uitbreiden!

   Verwijderen
 3. dat wist ik helemaal niet, dat het beter lukt 'in het groen'. moet ik toch ook eens proberen dan! ik probeer er deze week nog ergens te scoren.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten