Mooie mini-moestuinen voor de kinderen


Zo'n bende als het vorig jaar was, zo verzorgd is het nu. Ik heb het over de kindertuintjes, die deel uitmaken van de grote moestuin. Met heel veel liefde en plezier hebben M. en I. groente en bloemen opgekweekt. Het lijkt erop dat ik mijn tuindersgenen aan mijn kinderen heb doorgegeven.

Wat werkt goed?

Structuur! Wij hebben de kindertuinen - 1,20 bij 2 m - omheind met een rand van douglashout (met dank aan mijn moeder die een hele zondag heeft staan boren en schroeven).

Loslaten. Ik heb me niet bemoeid met de indeling van de tuinen, waardoor er twee heel verschillende en persoonlijke tuintjes zijn ontstaan. Leuk om te zien.

Moestuintjes. Ik moet toegeven dat die ieniemini moestuintjes van een grote supermarkt een enorme stimulans waren. Elke ochtend - nog voor het ontbijt - kregen de tuintjes water en heel veel aandacht. Het resultaat is ernaar.

Goed voorbeeld. Waar is mama? In de moestuin natuurlijk.

Verrassing! Zomaar wat bloemenzaden uit de grote zadenkist in je hand krijgen... En nu maar afwachten wat er uitkomt.

Vies worden mag. Daar doen we dus niet moeilijk over.

Herken je een van bovenstaande foto's? Dat kan, de foto linksboven is eerder gepubliceerd op Instagram, waar ik bijna dagelijks een moestuinupdate plaats. Volg je Tuinwaarts al op Instagram?

Reacties