De moestuin & haar belagers

De moestuin is ontdekt. En hoe! Konijnen, duiven, spreeuwen... Ik vind het geen probleem als ze een paar happen mee-eten, maar er zijn grenzen. Nu kan ik natuurlijk de hele moestuin omheinen met deels ingegraven kippengaas. Maar dan zit ik zelf ook opgesloten. En dat is in strijd met mijn gevoel van vrijheid in de moestuin.


Dus omhein ik alleen de kwetsbare planten, zoals jonge venkel, koolplanten en pompoenen, totdat ze groot en sterk zijn. Tot voor kort gebruikte ik daarvoor kokers van kippengaas, maar die waren niet echt handig (door de scherpe punten). Afgelopen weekend heb ik ze - in een handomdraai - veranderd in stylish verantwoorde korfjes. Het is een hele familie geworden!

Ik zette de korfjes naar eigen inzicht in elkaar en bevestigde er handgreepjes van stevig leer bovenop. Het idee is van Floor Korte (ik volg haar op Instagram), dus de credits gaan geheel naar haar! Op Floors blog staat ook een werkbeschrijving.Reacties

  1. haha dat ziet er leuk uit Petra, het is af en toe een ramp he...de vogels hebben de erwtjes uit mijn sugarsnaps gepikt en laten de peulen slap op de grond liggen....ze hebben de tuin goed ontdekt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier begint het ook een ramp te worden, ik ben aardig gefrustreerd, grrrr, mar ik ben dus niet alleen, dat schept ook een band ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat super leuk dit te lezen :) hopen dat ze er niet meer aan komen! bij niet in ieder geval alleen was het zo gek weer dat de sla geheel is doorgeschoten dus dan heeft de kooi wel zin maar de sla wordt er niet lekkerder op !

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten