Na de zomervakantie...

We zijn er weer - na een lange, fijne zomervakantie! We kampeerden een week in het verrassend mooie Midden-Limburg, kwamen weer thuis en ontdekten dat het daar - in de Achterhoek - ook goed vakantie vieren is. En nu weer naar school / aan het werk en veel schrijven en fotograferen voor deze blog (en Facebook, Instagram en Twitter).


In de moestuin is inmiddels de nazomer begonnen. We oogsten volop courgettes, wortels, tomaten, komkommer en allerlei bladgroenten. In het vruchtgewassenbed liggen de flespompoenen te rijpen (op dakpannen, zodat ze geen rotte plekken krijgen). In het aangrenzende bed staan de Dahlia's uitbundig te bloeien. Om het moestuinseizoen te verlengen, zaaide ik onlangs nog winterandijvie (foto), veldsla, pluksla, rucola, radijs en komkommerkruid. Hoewel het aan de late kant is, zaaide ik gisteren nog bosuitjes en spinazie. Nu maar hopen op een mooie, lange nazomer!


Heb jij nog onlangs nog iets gezaaid in de moestuin?

Nagekomen bericht! Op de website van Velt vind je een handig overzicht van moestuingewassen die je in de nazomer en herfst nog kan zaaien of planten. Het zijn er meer dan je denkt.
Reacties

  1. De dagen worden nu merkelijk korter. Nog enkele maanden genieten van de tuin en dan weer overwinteren :D

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten