Zomer wordt nazomer

Opeens is de zomer overgegaan in nazomer. Ik hou van de warme kleuren en de aardse geuren, die deze tijd van het jaar kenmerken. De pompoenen liggen te rijpen in de nazomerzon, de vorige week gezaaide spinazie, andijvie en veldsla zijn razendsnel opgekomen.

De afgelopen maanden heeft de moestuin het zwaar gehad, door een combinatie van slakken, te droog en te nat en wellicht ook iets te weinig voedingsstoffen. De bloemen hadden daar minder last van. We hebben volop tuinboeketten geplukt en het ziet er naar uit dat we daar nog wel even mee door kunnen gaan.


Strobloemen waren de hit van deze zomer: wat een kleurrijke bloemen en dan die grappige, knisperende bloemblaadjes... Als kind vond ik ze al leuk. Volgend jaar weer in de moestuin!


Foto's van Tuinwaarts op Instagram.Reacties

 1. Mooi he, die overgang naar de herfst. Ik ruik het altijd in de lucht, voel het in alles. Een soort niemandsland, die tussentijd.
  Ben het eens wat betreft die strobloemen. Me nooit gerealiseerd dat ze vers ook knisperden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die strobloemen staan ook op mijn verlanglijstje. Je moet maar eens naar mijn blog kijken, daar staat nu een overzicht van de moestuin ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi he die bloemen, ik ga komend jaar een strook van 0,5 breed en 15 m lang reserveren voor bloemen, heb er dit jaar ook zo van genoten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee. In onze moestuin komen volgend jaar ook meer bloemen. Zo heerlijk!

   Verwijderen
 4. Ik heb iets niet goed gedaan met het veranderen van mijn oude blognaam, de Fruittuin werkt niet meer en is nu geworden: https://moestuintjeaandedommel.blogspot.nl/
  hoop je daar eens te zien :)

  groetjes Annemiek

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten