Pluk & eet! Bloemen in de tuin (deel 2)


Oost-Indische Kers op de salade, goudsbloemblaadjes in de thee en vlierbloesem in de pannenkoeken. Eetbare bloemen zijn echte blijmakers. Alleen al de kleur die je met bloemen aan je eten toevoegt... Daar word je toch vrolijk van!

Eetbare bloemen in onze moestuin

  • Bieslook - schrik niet van de heftige uiensmaak.
  • Citrusafrikaantje - zaden van De Nieuwe Tuin.
  • Dahlia - voor het eerst geproefd bij Villa Augustus.
  • Goudsbloem - komt spontaan op als je 'm een keer hebt gezaaid.
  • Kaapse knoflook - vaste plant met paarse bloemetjes.
  • Komkommerkruid (Borage) - idem dito.
  • Oost-Indische Kers - prachtig tussen de pompoenen.
  • Viooltjes - nu volop in de moestuin te vinden.
Op Diana's Mooie Moestuin vind je nog veel meer eetbare bloemen.

Tip: 
Gebruik geen chemische bestrijdingsmiddelen (die komen er hier sowieso niet in). 
Kies zo veel mogelijk voor biologisch uitgangsmateriaal (pootgoed, zaden, plantjes). Komende zaterdag - 22 april - verkoopt De Ommuurde Tuin in Renkum biologisch pootgoed (Pootgoeddag).
Wil je onze bloemrijke moestuin volgen, kijk dan op Instagram: Tuinwaarts.



Reacties

  1. Prachtig die kleuren! Ze fleuren je gerechten meteen op hé. Ik wist trouwens niet dat Dahlia's eetbaar zijn? Dat moet ik eens proberen

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Leuk als je een reactie achterlaat! Soms is dat lastig, extra leuk als je de moeite neemt. Je kunt me ook volgen op Instagram: @tuinwaarts.