Nieuw boek: Liefde voor Dahlia's

Met mijn liefde voor dahlia's zit het wel goed. Ik kweek al jaren dahlia's tussen de palmkool, spinazie en sla in de moestuin. En elk jaar komen er een paar nieuwe soorten bij. Ik geniet ervan om de onooglijke knollen in de grond te stoppen, met het vooruitzicht een zomer lang te kunnen plukken... 

Hoe leuk is het dan als je wordt uitgenodigd voor de presentatie van het boek 'Liefde voor Dahlia's' - midden in de dahliavelden van FAM Flower Farm! Het was een feest om daar te zijn en andere dahlialiefhebbers te ontmoeten. Met een bonte bos dahlia's en het nieuwe boek ging ik weer huiswaarts.

En hoe is het boek? Wie FAM Flower Farm op Instagram volgt, herkent meteen de sfeer: kleurrijk, vrolijk en met een female touch. Linda van der Slot en Marlies Weijers hebben samen met Katja Staring een boek gemaakt waarin ze de dahlia echt van alle kanten belichten: van de geschiedenis tot de veredeling, aangevuld met DIY's, pluktips en nog veel meer (zelfs een recept). 

Het boek staat natuurlijk vol prachtige foto's van dahlia's (met het omslaan van de bladzijden groeide mijn wensenlijst). De verschillende interviews – verspreid over het boek – geven net weer even een andere kijk op de toepassingsmogelijkheden van dahlia. De slowflower-kwekers van Floribus Flower Farm geven bijvoorbeeld tips hoe je dahlia's het beste kan drogen, want dat kan dus ook heel goed.

Zelf aan de slag met dahlia's? In het boek vind je een praktische planthandleiding, maar voordat je daarmee echt aan de slag kan is het mei 2021. Met dit boek kun je nu al wel lekker wegdromen. En je kunt alvast gaan bedenken welke dahlia's je wilt gaan planten. Tip van Dineke Logtenberg (van kwekerij De Boschhoeve): “Heb je nooit eerder dahlia's in de tuin gehad? Begin dan eens met drie soorten die je mooi vindt en zet die naast elkaar.” De kans is groot dat je dan helemaal verslingerd raakt aan dahlia's, net als ik!

Liefde voor Dahlia's, Katja Staring, Linda van der Slot & Marlies Weijers, ISBN 9789089897947, hardcover, 224 pagina's, € 29,99

Reacties